“Isn’t it amazing how much stuff we get done the day before vacation?”

Jaaaa, het is bijna zover en het mag ook eindelijk weer, we gaan met vakantie! Maar voor velen zijn de voorbereidingen en vooral het inpakken voor een vakantie reden om je enorm druk te maken. Niet nodig! In deze blog geef ik je 6 tips om je koffer goed en georganiseerd in te pakken. Dit scheelt je tijd, geeft ruimte en voorkomt stress. Let’s go!

Ik ga op reis en neem mee… 6 tips om je koffer in te pakken

Tip 1 – Inpaklijst

Maak een lijst van de spullen die je mee wil nemen en vergeet ook de algemene belangrijke items niet.

Documenten en pasjes

  • Paspoort/ID kaart + medisch paspoort + verzekeringspas + bankpas en creditcard
  • Evt. vliegtickets en reserveringsbewijzen

Tip: check je reisverzekering qua dekking + mocht je buiten Europa reizen, vergeet dan niet om je pinpas/creditcard aan te passen naar werelddekking. Dit ben ik weleens vergeten en zo stond ik in Singapore in een te leuke winkel en kon ik niet betalen…

Gezondheid

  • Standaard medicijnentasje (reisziektetabletten + paracetamol + ORS + Norit + anti-insectenmiddel + pleisters/EHBO kit).
  • Evt. medicijnen die je nodig hebt
  • Lenzenvloeistof
  • Evt. extra bril + extra lenzen

Elektronica

  • Reisadapter
  • Diverse opladers

Tip: label deze, zodat je weet welke oplader bij welk item hoort.

Tip 2 – Bespaar ruimte door te rollen

Rol je kleren op! Dit scheelt veel ruimte en kleding kreukt dan minder snel. De állerbeste tip die ik ook van een goed vriendinnetje kreeg, is om je kleding in een vacuümzak te stoppen (dit scheelt enorm qua ruimte). Zorg er dan wel voor dat je zeker weet dat er op je bestemming ook een stofzuiger is… anders wordt het een uitdaging om alles weer mee terug te krijgen ;-).

Wat ook helpt is om eventueel je jas of sweater aan te trekken op je reisdag (dan hoeft die niet mee in de tas of koffer).

Tip: stop opgerolde sokken in je schoenen! Op deze manier bespaar je ruimte en blijven de
schoenen in vorm, een win-win situatie!

Tip 3 – Gebruik diverse tasjes en sorteer!

Gebruik speciale opbergzakjes (voor bijvoorbeeld zwemkleding of bh’s en sokken). Op deze manier categoriseer je de items die je mee wil nemen en dit scheelt je ook tijd met het uitpakken op je bestemming! Dit soort speciale reistasjes worden ook wel “packing cubes” genoemd en kun je vaak online bestellen.

Gebruik in ieder geval een aparte zak of tas voor je schoenen/slippers op die manier voorkom je ook dat de rest van je bagage vies wordt. Kies ook voor een apart doosje of tasje om je sieraden mee te nemen.

Ik gebruik zelf ook altijd op bestemming een aparte tas om daar de vieze kleding mee terug te nemen. Dit scheelt je straks ook enorm veel tijd bij het uitpakken en de was na je vakantie! Neem opladers in een apart tasje mee of stop ze in een zijvak van je koffer/tas zodat je er makkelijk bij kan.

Tip 4 – Bedenk “setjes”

Bedenk ‘setjes’ kleding en denk in combinaties die je kunt mixen en matchen, zodat je alleen die kleding meeneemt die je ook echt draagt! Maak eventueel foto’s van de setjes die je hebt bedacht. En wees kritisch, want als je heel eerlijk bent, hoeveel draag je nu eigenlijk op vakantie?

Neem ook altijd een vestje mee (die je snel uit kan trekken als het warm wordt, maar ook voor de wat frissere avonden).

Tip: voor elke broek of rok neem je twee tops mee, op die manier heb je al twee verschillende setjes kleding die je kunt dragen. Ditzelfde geldt voor de kleding van je kinderen!

Tip 5 – Reisverpakkingen

Koop mini verpakkingen voor op vakantie, dit scheelt enorm veel ruimte in je toilettas Zorg ervoor dat de vloeibare stoffen in een plastic (zip) zak zitten (voor het geval ze gaan lekken)

Reis je met kleine kinderen? Vergeet dan niet om ook een tas mee te nemen met de belangrijke items zoals een setje luiers, extra voeding en (billen) doekjes. Zorg dat je dit tasje in je eigen handbagage of in handbereik hebt zitten zodat je er snel en makkelijk bij kunt!

Tip 6 – Inpak strategie

Zware boeken of e-reader kunnen onderop in de koffer. Kies voor een grote (strand)tas als handbagage en stop daarin een kleine tas met de belangrijkste spullen zoals paspoorten, portemonnee, telefoon).

Ga je voor 1 overnachting onderweg, maak dan 1 tasje gereed voor het gezin met daarin alle essentials en een klein toilettasje voor het hele gezin voor die specifieke overnachting! Dan hoef je niet alle koffers uit te pakken, dit scheelt zoveel gedoe.

Zelf neem ik ook altijd een citroenkaars mee (staat leuk op tafel in de avond en werkt tegen de muggen) en een gezellig tafelkleed + mijn eigen favoriete theezakjes. Daarnaast vind ik het altijd een feestje om boodschappen in het buitenland te doen en haal ik dus de rest op de bestemming!

Fairy Organized gaat vanaf eind juli ook even met vakantie en is half augustus weer terug met nieuwe tips&tricks. Geniet van de zomer!

Veel liefs, Eefje

Contactgegevens

Fairy Organized
eefje@fairyorganized.nl
06-55861905
KVK: 77187210

Social Media

Disclaimer      Privacyverklaring      Leveringsvoorwaarden      Reviewbeleid      ©2024 Fairy Organized